Serres

Serres halen buiten naar binnen

Serres geven je een buitengeval, met alle gemakken van binnen. Hoe lekker is het om op een regenachtige dag toch het gevoel van buiten naar binnen te kunnen halen? Als je graag een serre wil laten bouwen of zelf wil gaan bouwen dan zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten, er komt namelijk een hoop kijken bij het bouwen van serres. Je wil er natuurlijk wel met volle teugen van kunnen genieten.

ksnederland-serre

Hoeveel ruimte heb je?

Eerst moet je gaan kijken waar je de serre wil gaan plaatsen en hoe groot je deze wilt hebben. Je neemt wel een deel van je tuin in en daar moet je goed over nadenken. Sommige serres zijn namelijk zo groot dat er niks meer van de tuin overblijft en dat is niet de bedoeling. Of ze zijn te klein, zodat je er niet optimaal van kunt genieten. Misschien is het handig om je eerst te bedenken waar je de serre voor wil gaan gebruiken. Wil je er bijvoorbeeld lekker knus een boekje kunnen lezen, wil je er een grote eettafel inzetten en daar met vrienden en familie gezellig kunnen eten of af en toe een feestje in wil geven.

Zelf maken

Je kunt kiezen om zelf een serre te bouwen. Ben je zelf handig, dan is er geen reden om het niet te doen. Bepaal een passend budget, maak een bouwplan en kies iemand met wie je goed kunt samenwerken om je te helpen bij het bouwen. Serres zelf bouwen gaat een stuk makkelijker als je met twee mensen bent. Je kunt elkaar niet alleen helpen met inzicht en overleg, maar in je eentje die zware balken tillen is niet heel prettig. Ben je niet zo handig, dan kun je kiezen voor een van prefab serres. Deze worden in handige pakketten geleverd en zijn eenvoudig in elkaar te zetten. Hierbij is het wederom handig om dit met twee personen te doen.

Liever uitbesteden

Heb je twee linkerhanden? Dan is het misschien raadzaam om te kijken naar een aannemer. Een professionele aannemer weet wat hij doet en heeft veel ervaring in het bouwen en plaatsen van serres. Wel is het aan te raden om op een aantal zaken letten bij het aannemen van een professional. Maak vooraf duidelijke afspraken zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Het is ook slim om bij meerdere aannemers een offerte op te vragen. Bespreek alles goed door, wat zijn jouw eisen aan de serre, welk materiaal wil je, hoe groot moet hij zijn en wanneer wil hem klaar hebben.

Let ook op de garantievoorwaarden, waar zijn zij aansprakelijk voor en wat is voor jezelf. Vergelijk goed prijzen op internet en maakt niet zomaar een beslissing. Serres zijn bovendien waarde verhogend voor je woning en het zou zonde zijn als je zoveel betaald dat je uiteindelijk geld bij moet leggen. Als je dit hebt gedaan kun je met een gerust hart de aannemer aan het werk zetten. Daarna, als alles klaar is, kan het grote genieten beginnen.

Gratis verbouwen tips


Bespaar tijd en geld bij het verbouwen met het Verbouwen ebook en Verbouwkostentool Light!

Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in...