Rolluiken

Rolluiken: veilig en functioneel

Rolluiken hebben hun stoffige reputatie achter zich gelaten en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Vroeger waren ze eigenlijk alleen maar functioneel, maar nu is dat niet meer zo en zien steeds meer mensen in dat het ook best mooi kan zijn. Het design van rolluiken is de laatste paar jaren zelfs modern te noemen. Toch blijft de functie van de rolluik de doorslag geven om ze aan te schaffen. Ze brengen namelijk een hoop voordelen met zich mee. Lees hieronder wat deze voordelen zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van rolluiken. Als je hier goed op let dan zul je een goede beslissing nemen waar je geen spijt van krijgt.

ksnederland-

Zeer fijn eigenschappen

Er zijn weinig producten die zoveel fijne eigenschappen hebben als rolluiken. Als je kiest om rolluiken te plaatsen dan kies je voor een product wat niet alleen zonwerend en isolerend is, maar ook inbraakvertragend werkt. Snel een warm, maar ook snel een koud huis? Alles al goed geïsoleerd? Dan zijn rolluiken echt een uitkomst. Doordat ze je raam compleet afsluiten houden ze in de zomer de warmte buiten en in de winter houden ze de kou waar hij hoort, namelijk buiten. Wat in de winter natuurlijk helemaal fijn is. Want als je de warmte binnenhoudt, hoeft je minder te stoken en dit ga je echt merken in je stookkosten. Nog een voordeel van je ramen compleet afsluiten, is dat inbrekers meer moeite moeten doen om naar binnen te komen via een van je ramen. Dit gaat niet gemakkelijk en hopelijk slaan ze daarom jouw huis over. Het is niet zo dat ze niet binnen kunnen komen, maar ze worden vertraagd en zullen de inbraakpoging staken. Hebben deze voordelen je overtuigd van het voordeel? Dan kun je een stap verder gaan en beslissen welke het beste passen bij jou huis.

Kies verstandig

Bij het kiezen voor de juiste rolluik moet je een aantal beslissingen nemen. Als eerste neem je een beslissing over het materiaal, ga je voor kunststof of wil je liever aluminium? Beide materialen hebben voordelen. Zo is aluminium zeer onderhoudsvriendelijk en zijn makkelijk te plaatsen. Kunststof isoleert beter en is iets goedkoper. Bedenk goed wat het beste past binnen jouw situatie, zowel budgettair als in je wensen/eisen. Daarna kies je hoe breed je de lamellen wilt hebben, deze zijn in verschillende maten te verkrijgen en het hangt compleet van je eigen smaak af. Dan is de kleur aan de beurt, kies wat het beste bij jouw huis past.

Ten slotte kies je voor een mechanisme om de rolluiken in en uit te laten rollen. Je kunt ze met een elektronische bediening laten plaatsen, wat natuurlijk heel handig is. Dan hoef je niet meer aan een touw te trekken, maar zit er in je huis een knopje waar je ze eenvoudig naar beneden en naar boven kunt doen. Is dit budget-technisch net een stapje teveel, kies dan voor een goedkoper afrolsysteem. Als je hier allemaal goed over nadenkt en het rolluik kiest wat het beste past bij de eigen situatie en huis, dan ga je daar een hoop plezier aan beleven.

Gratis verbouwen tips


Bespaar tijd en geld bij het verbouwen met het Verbouwen ebook en Verbouwkostentool Light!

Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in...