Deuren

Deuren maken je interieur compleet

Deuren kunnen je huis een compleet ander uiterlijk geven. Heb je je droomhuis gevonden, dan kun je natuurlijk niet wachten tot je de sleutel krijgt en aan de slag kunt gaan. Nu denk je als eerste aan de kleuren die je wil gaan gebruiken, welke meubels je neer wil gaan zetten en wat je nog allemaal moet aanschaffen. Maar heb je wel eens nagedacht om andere deuren te plaatsen? Als je een huis koopt of huurt zitten daar meestal een standaard model in, maar als je deze nou eens vervangt voor een andere stijl, dan zul je je verbazen wat dit met je huis kan doen. Er zijn verschillende soorten en elke met een eigen stijl.

ksnederland-deuren

Paneeldeuren

Deze deuren passen in veel soorten interieurs en geven je huis echt karakter. Oorspronkelijk werden ze veel in jaren 30 van de vorige eeuw gebruikt, maar zijn tegenwoordig weer helemaal terug. Je kunt ze in veel verschillende soorten krijgen, met of zonder glas en met verschillende vormen en aantallen panelen. Deze deuren hebben een moderne uitstraling wanneer je bijvoorbeeld kiest voor 2 langwerpige panelen met melkglas. Kies je voor 5 panelen zonder glas, dan geven ze je kamer een knusse uitstraling. Kies wat past binnen jouw stijl, interieur en budget.

Barndeur

Een boerderijdeur is allang niet meer alleen voor op de boerderij. Deze zijn tegenwoordig helemaal hip en passen binnen een landelijk, eenvoudig of robuust interieur. Het is maar net welke soort boerderijdeur bij jouw persoonlijke stijl en huis past. Deze deuren zien eruit alsof er allemaal latten tegen elkaar aanzitten, net zoals op de boerderij. Ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, bijvoorbeeld in een mooie witte kleur. Past een andere kleur beter in jouw huis? Geen probleem, je kunt ze namelijk gewoon zelf overschilderen. Een leuke tip is om deze deuren als schuifdeur te gebruiken, op deze manier krijgt je landelijke huis nog meer karakter.

Moderne ‘Urban’ deuren

Is jouw huis helemaal ingericht volgens de laatste trends en houd je van strak en design? Dan is een moderne ‘Urban’ deur, iets voor jou. Ze hebben een strak ontwerp en sommige zijn zelfs voorzien van leuke design details. Kijk waar je oog op valt en wat past. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende soorten. Neem eens een kijkje op internet of bij de lokale bouwmarkt en je zult zelf zien dat een andere stijl soms je huis een compleet ander uiterlijk kan geven.

Maak het compleet

Een manier om deuren nog mooier te maken, is kiezen voor deurbeslag wat past bij de stijl. Deurbeslag is in veel verschillende designs te verkrijgen. Strak, landelijk, oud, nieuw, robuust of modern, er is van alles te vinden. Mooi beslag kun je vinden bij de lokale bouwmarkt, maar er zijn ook specialisten die je heel goed kunnen helpen. Wil je iets unieks en origineels, dan is het zeker nog een goede tip om eens te kijken op rommelmarkten of marktplaats. Soms vind je daar echte pareltjes tussen die alle deuren in jouw huis helemaal af kunnen maken.

Gratis verbouwen tips


Bespaar tijd en geld bij het verbouwen met het Verbouwen ebook en Verbouwkostentool Light!

Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in...