Dakkapellen

Ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van een dakkapel? Door te kiezen voor één of meerdere dakkapellen kun je eenvoudig meer licht in je woning creëren en kun je op deze manier een grotere zolder creëren.

ksnnederland-dakkapel

Veel voordelen

Gezinsuitbreiding is voor veel mensen de reden om te kijken naar een nieuw huis. Maar je kunt ook kijken of je je zolder kunt opruimen, daar één of twee dakkapellen kunt plaatsen en daar een extra slaapkamer van kunt maken. Als je dan toch bezig bent, kun je ook gelijk het dak isoleren en bespaar je uiteindelijk ook nog op je energiekosten. Naast dat je nu niet hoeft te kijken naar een nieuw huis, je eigen huis hoeft te verkopen en weer moet gaan klussen, is je huis ook meer waard met een extra slaapkamer. Dit is een groot voordeel als je uiteindelijk wil verhuizen omdat je ergens anders wil wonen en niet omdat je ruimtegebrek hebt. Het plaatsen van de dakkapellen is natuurlijk wel een investering, maar op de lange termijn haal je die er echt uit.

Waarom kiezen voor polyester?

Er is een ruime keuze als het om dakkapellen gaat. Je kunt kiezen voor verschillend soorten materialen waar de kapel van gemaakt wordt. Wil je er bijvoorbeeld eentje van polyester, dan ben je iets duurder uit dan dat je zou kiezen voor dakkapellen van hout. Toch heeft polyester als groot voordeel dat deze een lange levensduur, een r-waarde hebben van ongeveer 5 en ook een modern uiterlijk hebben. De r-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen aan van het materiaal.

Hout is de goedkoopste optie

Kies je voor dakkapellen van hout kies je voor de goedkopere optie, het scheelt ongeveer 15 tot 20% in vergelijking met polyester. Wel is hout minder onderhoudsvriendelijk en hier moet je onderhoud aan plegen. Je kunt dakkapellen van hout op twee verschillende manieren isoleren, namelijk koud of warm. Bij de warme manier van isoleren, wordt het isolatiemateriaal tussen de houten balken geplaatst. Aan de buitenkant komt daar nog een dampdichte folie overheen en aan de binnenkant wordt gekozen voor dampdoorlatende folie. Het isolatiemateriaal wat vaak wordt gebruikt bij het plaatsen van houten dakkapellen is glas- of steenwol en heeft ongeveer een dikte van 10 cm. Koud geïsoleerde dakkapellen hebben vaak minder warmteverlies. Hierbij wordt gebruik gemaakt van PIR of PUR-platen, deze worden geplaatst op een dampdichte folie.

Welke dakkapel past bij jou

Het plaatsen van een dakkapel heeft en hoop voordelen opleveren, zoals meer licht in je huis, het kunnen realiseren van een extra slaapkamer, energiebesparing en een waardevermeerdering van je huis. Hierbij moet je wel rekening houden met het kiezen van de juiste materialen en een passende isolatie. Kijk niet alleen naar de korte termijn, maar bedenk of je de investering er op de langer termijn uit kunt halen. Is het antwoord ja: kies dan voor een goede isolatie en een duurzaam materiaal. Neem ook een verstandige beslissing voor de aannemer die ze gaan plaatsen, maak goede afspraken en vraag naar de garantievoorwaarden. Dan zul je lang plezier hebben van je beslissing.

Gratis verbouwen tips


Bespaar tijd en geld bij het verbouwen met het Verbouwen ebook en Verbouwkostentool Light!

Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in...